Kuulokoje tai kommunikaattori, mikä se on?

Kuulokoje on aina yksilöllisesti sovitettava ja säädettävä laite, jonka ensisijainen hankintaperuste on alentunut kuulo. Yksilöllinen valinta takaa kuulemisen apuvälineen sopivuuden myös silloin, kun varsinainen kuulokoje ei olekaan paras vaihtoehto. Tämän varalta liikkeessämme on erilaisia apuvälineitä joiden avulla kommunikaatiovaikeuksia voi lieventää.

Kuulokojeen käyttö ja käsittely vaatii opettelua. Alentuneesta kuulosta ja siihen sopivista apuvälineistä voitte tulla keskustelemaan kanssamme!

Kuulokojeet voidaan jakaa kahteen pääryhmään:

Korvakäytäväkojeet, joissa kojeisto on sisäänrakennettu yksilölliseen kuorikkoon. Korvakäytäväkojeet voivat pienimmillään sijaita kokonaan näkymättömissä korvakäytävässä.

Korvantauskojeet, joiden valikoimassa on lukuisia malli-, väri- ja kokovaihtoehtoja. Kojeeseen kuuluu tärkeänä osana yksilöllisesti valmistettu erillinen korvakappale. Uusi tekninen sovellutus mahdollistaa kuulokkeen siirtämisen korvakäytävään sijoitettavaksi, jolloin korvakappaleen voi korvata myös hyvin kevyt mikrokorvakappale tai vakiokokoinen sovite ns. tippi.

Kommunikaattori , joka on mikrofonivahvistin, jonka vahvistama ääni tulee kuulokkeiden kautta (nappi- tai pantakuulokkeet).