Kuulonsuojaus

Kuulonsuojaus on tarpeellista, jos ei saa selvää melun takia toisen puheesta metrin etäisyydeltä. Kuuloa voi suojata vähentämällä altistusta melulle tai käyttämällä kuulosuojaimia.

Kuulonsuojaus on tarpeellista, jos taustamelun vuoksi ei toisen puheesta saa selvää metrin etäisyydeltä. Kuulosuojaimia käyttämällä voidaan vaimentaa melua sekä suojautua liian voimakkaalta melulta.

Kuulo ja Apuvälinepalvelu valmistaa yksilöllisiä kuulonsuojaimia sekä sovitteita monitorointikuulokkeille meluisissa olosuhteissa työskenteleville sekä muusikoiden käyttöön.

Monitorointikuulokkeet

Yksilöllisesti valmistetut monitorointisovitteet takaavat seuraavat ominaisuudet:

  • Yksilöllinen, helppo ja tarkka miksausmahdollisuus
  • Korvaa raskaan kaiutinmonitoroinnin
  • Vaimentaa tehokkaasti lavamelua
  • Keino tarkempaan soittamiseen ja laulamiseen

Soittajalle ja laulajalle on ensiarvoisen tärkeää kuulla oman esiintymisensä ääni sekä saada monitoroinnilla kuuloyhteys tarvittaviin orkesterin instrumentteihin. Varsin usein esiintyvät taiteilijat järjestävät esiintymiseen tarvittavan monitoroinnin kalliiden ja hankalasti siirreltävien kaiuttimien kautta.
Ratkaisuna ovat kaiuttimet korvaava monitorointikuulokejärjestelmä, joka koostuu korkealaatuisista kuuloke-elementeistä ja monitorointisovittimista. Monitorointikuulokkeiden kautta voidaan monitorointi ohjata suoraan ja yksilöllisesti esiintyjän korviin ja näin saadaan normaaliin esiintymistilanteeseen studiotilanteen kaltainen tarkkuus. Monitorointikuulokkeet yhdistettynä yksilöllisiin sovitteisiin suojaavat korvia myös liian voimakkaalta ympäristön äänenvoimakkuudelta.

Melusuojat

Yksilöllisen melusuojan etuuksia on sen pienuus, istuvuus ja huomaamattomuus. Vaimennus on erittäin tehokasta sen tiiviyden johdosta. Yksilöllinen melusuoja palvelee parhaiten myös silloin, kun tarvitaan montaa eri suojaustasoa. Suojaus on toteutettu erillisillä filttereillä, jotka on helppo irrottaa melusuojasta pesun ajaksi.

Uimatulpat

Kuulostudiosta voi myös tilata yksilöllisiä uimatulppia, jotka tehdään melusuojien tavoin korvan mallin mukaan. Uimatulpat estävät veden pääsyn korvakäytävään ja istuvat käyttäjälleen hyvin. Tulppia ei suositella käytettävän sukeltamiseen.

Comments are closed.